В Пловдив започва демонстрационното машинно гласуване. Тест машини, на които е

...
В Пловдив започва демонстрационното машинно гласуване. Тест машини, на които е
Коментари Харесай

Пробното гласуване с машини стартира и в Пловдив

В Пловдив стартира демонстрационното машинно гласоподаване. 

Тест машини, на които е конфигурирана демо версия за изборите за народни представители на 11 юли, ще бъдат сложени през днешния ден в три от регионите - " Източен ", " Южен " и " Тракия ". 

По график, в регион " Източен " от 10:00 до 13:00 часа машина ще има във фоайето на локалната администрация. Следобед от 13:30 до 16:00 часа тя ще е в парк Каменица, а от 17:00 до 20:00 часа ще се реалокира на ул. Елба.

В регион " Тракия " от 10:00 до 16:00 часа пробният избор ще е във фоайето на администрацията, в " Южен " в същия диапазон от време машина за пробно гласоподаване ще има още веднъж в постройката на кметството. 

В останалите три региона на Пловдив пробното гласоподаване с машини ще е на следващия ден. 

При пробното гласоподаване членове на РИК ще дават отговор на зародили въпроси.

Демонстративно гласоподаване за гласоподавателите ще има през днешния ден и в асеновградските села, както и в общините Куклен и Родопи. 

Това са последните демонстрации на демо машините в региона преди вота, заяви представителят на 17-та РИК Пловдив област Иван Кърчев. 

Членовете на комисията посещават обитаемоте места и организират срещи с гласоподавателите от региона от 1 юли до през днешния ден.

Вчера завършиха образованията на секционните комисии в района.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР